PayPal официално потвърдиха, че са се съгласили да купят Honey Science Corporation. Компанията разработва разширения за браузър, позволяващи на да откриват промоционални оферти в интернет Финансовите параметри на сделката ще достигнат до $4 млрд., което ще я превърне в най-голямото придобиване на PayPal досега. Двете компании заедно ще предложат още по-добри възможности за онлайн шопинг и персонализирани предложения на своите клиенти, които ще имат достъп до продуктите на над 30 хил. търговци на дребно.

 

 

В момента мобилното приложение на Honey и браузър разширението се използват активно от повече от 17 милиона потребители по цял свят. Платформата предлага разнообразни инструменти, с които да следите промяната в цените в множество уеб сайтове в интернет, съобщава Engadget. Honey позволява да получавате уведомления за нови продукти, да създавате списъци за пазаруване, да разглеждате ексклузивни предложения и да се включите в програма с различни награди, която се казва Honey Gold.

 

 

Honey също така позволява да използвате точки за лоялност като Gift карти за подарък. Уникалната технология, на която е базирана платформата за в бъдеще ще стане част от настоящото портфолио от продукти на PayPal. Toва ще позволи на повече от 24 милиона търговски партньора на услугата да предложат още по-атрактивни и персонализирани оферти на крайните потребители. В заключение ще отбележим, че 17 млн. регистрирани профила в Honey са спестили повече от $2 млрд., докато пазаруват в интернет.

 

Още от Digital: PayPal представиха нова онлайн платформа за търговия за малкия и среден бизнес в Европа