Смартфоните с допълнителен слот за microSD памет карти и продължават да отчитат все повече продажби и са по-търсени от устройствата, които не предлагат тази характеристики. В случая не става въпрос само за възможността да увеличите паметта, а и за скоростта, която те поддържат, тъй като това е важно при прехвърлянето на видео клипове снимани в 4K резолюция. Новото поколение microSD карти на Samsung предлагат най-доброто съчетание между допълнително място и бързина, като освен това са първите, използващи стандарта Universal Flash Storage (UFS), съобщава Engadget.

 

Основното предимство на тази характеристика е, че 256GB карти на компанията предлагат сходна скорост с тези на SSD дисковете от впечатляващите 530MBps при четене на информация, което означава половин гигабайт в секунда. За сравнение дори при най-скъпите microSD карти на пазара днес тази стойност е приблизително пет пъти по-малка, като при запис на данни UFS моделите на Samsung отчитат 170MBps, което два или три пъти повече. Другото важно предимство от поддръжката за този стандарт е, че те имат скорост за четене от 40 хил. операции в секунда, което е 20 пъти повече, в сравнение с нормалните microSD карти. 

 

Все още не знаем кога и на каква цена Samsung възнамерява да стартира продажбите на новата си серия UFS карти, които ще могат да се купят във версии с 32GB, 64GB, 128GB или 256GB памет. Припомняме ви, че в началото на следващия месец ни очаква премиерата на фаблета Galaxy Note 7 и ще е интересно да проследим дали това няма да е първото устройство, което се възползва от предимствата им. Сегашните данни са категорично доказателство за това как Universal Flash Storage (UFS) може да промени изцяло представата ни за скоростта на microSD картите за смартфони.

 

Вижте Samsung патентоваха ново поколение гъвкави дисплеи за смартфони и таблети