Телевизорите с 4K резолюция се радват на голяма популярност и все повече потребители разполагат с подобно устройство в дома си. Наличието на разнообразие от подобни модели допринася за все по-достъпните им цени. Водещите производители вече работят над следващото поколение телевизори, които вече ще поддържат 8K резолюция от впечатляващите 7860х4320 пиксела. Ако винаги сте искали да разполагате с модел, който може да възпроизвежда 8K картина е добре да знаете, че това ще е възможно още до края на 2018г.

 

Samsung вече се превърнаха в първия голям производител, който обеща, че ще стартира продажбите на 8K телевизори през последното тримесечие на годината, предаде Pocket-Lint. Можем да сме сигурни, че най-големите им конкуренти в този сегмент LG и Sony също ще последват примера им. Все още не разполагаме с официални детайли за цената на новото поколение телевизори, но със сигурност тя ще е осезаемо по-висока от тази на моделите с 4K резолюция. Това, обаче не е единствения проблем. 

 

 

Телевизионните компании няма да могат да излъчват съдържание оптимизирано за 8K телевизорите преди 2025г. Докато това се случи тази резолюция ще е достъпна единствено за телевизорите с 80 инча или по-големи размери. От друга страна всички тези фактори ще доведат до по-високи продажби на 4K телевизорите, които изглежда ще доминират пазара в следващото десетилетие. В заключение ще отбележим, че от следващата година всички нови 50-инчови и по-големи модели да поддържат тази резолюция.

 

Вижте какви операционни системи използват смарт телевизорите ни