Gigabyte е тайвански производител на хардуер, който предлага разнообразно портфолио от дънни платки и видео карти. Компанията иска да разшири допълнително своя бизнес с премиерата на първите си SSD дискове, които ще се промотират на пазара с бранда Gigabyte UD Pro. Новите модели ще предложат съчетание между висока производителност и максимална издръжливост. Очаква се първите SSD-та на Gigabyte да са налични в традиционния SATA 2.5-инчов форм фактор и да са базирани на Toshiba BICS3 Flash технологията.

 

Представителите на Gigabyte UD Pro серията ще използват 6Gbps 3D NAND Flash модули, DDR3L RAM памет и ще са налични в конфигурации с 256GB и 512GB памет, информира TomsHardware. Компанията потвърди официално плановете си да станат влиятелен фактор в пазара на SSD дискове и уточни, че скоростта за прочит на информация е 530MBps, докато записа на данни става с 500MBps. Максималната производителност на първите устройства от гамата UD Pro  е 80000 IOPS и 75000 IOPS за четене и запис.

 

 

Навлизането на Gigabyte в този пазарен сегмент е интересно решение, което ще разшири позициите им в глобалния пазар на лаптопи и компютри. Първите SSD-та на компанията ще засилят конкуренцията, тъй като ще се продават на доста атрактивна цена спрямо модели като Samsung 860 EVO. Базовата версия на Gigabyte UD Pro, която предлага 256GB капацитет за съхранение на данни ще струва едва $69. В същото време конфигурациите с 512GB ще могат да се купят за $119.

 

Oще от Digital: Нова технология ще доведе до създаването на SSD дискове с 40 терабайта памет