Стъклата Gorilla Glass са най-популярното средство за защита на дисплеите на мобилните устройства. Предпазните покрития на Corning са неизменна част от модерните смартфони и таблети, заради своята издръжливост. Още през следващата година, обаче може да видим първите джаджи, които използват стъкла от диамант и осигуряват много по-добра защита от Gorilla Glass. Първите смартфони на пазара с тази характеристика ще станат реалност още през следващата година.

 

Инженерите на компанията Аkhan вече провеждат тестове със специално нанокристално покритие от диамант, което заема цялото пространство на дисплея предната част, предаде CNet. Любопитен факт е, че Аkhan вече са постигнали договорка с водещ производител в индустрията, чието име пожелаха да запазят в тайна. Стъклата от диамант осигуряват ефективна защита срещу драскотини и удар. но също така предпазват от прах и вода. В същото време подобни покрития са по-здрави от Gorilla Glass.

 

Новият продукт на компанията се казва Mirage Diamond Glass и може да се приложи като допълнителен слой към всеки един дисплей без значение от технологията, с която е произведен. Последният проблем, с който Аkhan трябва да се справят, за да популяризират технологията е да увеличат количеството светлина преминаващо през покритието към дисплея. Допълнително ще бъдат публикувани данни за цената, на която производителите ще могат да използват покритията на Akhan. 

 

Вижте три иновации при смартфоните, които ще доминират и през 2018г.