През последните няколко години станахме свидетели на множество иновации в сферата на роботите, които благодарение на усилената работа на учените могат успешно да извършват все повече задачи. Дубай е една от най-луксозните и атрактивни дестинации на планетата, която сега иска да покаже на целия свят, че не се притесняват да адаптират максимално бързо най-новите технологии. От емирството планират да проведат уникално по рода си събитие, което ще представлява първите Олимпийски игри за роботи в глобален мащаб, което ще се случи през 2017г. 

 

Припомняме ви също, че в началото на месеца в Обединените арабски емирства (ОАЕ) се проведе World Drone Prix, което бе спечелено от тийнейджър, който си тръгна и с впечатляваща награда в размер на $250 хил., съобщава Ubergizmo. Плановете на местното правителство предвиждат Олимпиадата за роботи да е с продължителност три дни и ще се състои през декември следващата година. След това тази инициатива ще продължи да се провежда на всеки две години, като крайната цел е да се създадат множество отделни спортни лиги, в които могат да участват роботи от цял свят.

 

Машините ще се конкурират в девет отделни дисциплини, които организаторите се надяват да покажат най-добрите технологии в сферата на роботиката и изкуствения интелект.  Сред спортовете, в които те ще мерат сили попадат футбол, бягане, плуване, тенис на маса, борба, състезания със самоуправляващи автомобили и интересна "Cybathlon" категория, за която все още липсват детайли. Ще е интересно да видим как потребителите ще възприемат идеята за тази надпревара, която ще ни демонстрира по най-добър начин на какво са способни съвременните роботи.

 

Вижте притесняват ли се хората, че роботи могат да отнемат работата им