В края на миналата година Microsoft разкриха плановете си да позволят на универсалните Windows приложения да работят с мобилните процесори на ARM. Oще преди това да се случи Microsoft искат да стимулират хардуерните им партньори да започнат да създават лаптопи, които работят с версия на Windows 10, която е оптимизирана за чиповете на ARM. Този ефект се постига с включването на емулатор в операционната система. Устройствата ще могат да стартират десктоп приложения като Google Chrome и Adobe Photoshop но използват Qualcomm Snapdragon 835

 

Ако нямате търпение да си купите подобно устройство е добре да знаете, че първите ARM лаптопи няма да достъпни на пазара преди последното тримесечие на 2017г. Данните бяха потвърдени лично от високопоставени служители на Qualcomm, информира TheVerge. Мicrosoft ще разкрият повече детайли за първите производители, които ще представят първите лаптопи със Snapdragon 835 и Windows 10. Според непотвърдена информация Lenovo вече проявяват интерес към идеята и работят над подобно устройство. 

 

Само след няколко седмици e Мicrosoft BUILD конференцията, на която ще разберем повече детайли за подобренията в следващия ъпдейт на Windows 10. По време на събитието може да научим и повече за това кои са първите лаптопи със Snapdragon 835 и Windows 10 на пазара. Тази инициатива на Microsoft е много интересна и ще позволи на платформата да се използва от много повече устройства в световен мащаб. 

 

Вижте как Microsoft ще пускат ъпдейти за Windows 10 всяка година през май и септември