Eдна от следващите големи иновации, които ни очаква в технологичната индустрия е навлизането на повече мобилни устройства, които са оборудвани със сгъваеми дисплеи. Много потребители нямат търпение да разполагат с възможността да работят с подобни джаджи и някои от най-големите производители като LG и Samsung вече започнаха активно да инвестират в създаването на такива панели. Пазарни анализатори от Digitimes сега разкриха, че доставчиците на смартфони, таблети и други преносими устройства вече са изразили желание да използват сгъваеми AMOLED дисплеи в бъдещите си продукти. 

 

Очаква се премиерата на първите от тях да стане факт през следващата година, като подобна иновация ще промени изцяло начина, по който изглеждат съвременните мобилни устройства, които използваме в ежедневието си. Анализаторите очакват сгъваемите дисплеи да намерят място още в джаджи като геймърски конзоли, монитори, телевизори и дори лаптопи, като в момента има няколко проблема, които трябва да бъдат отстранени, за да се ускори навлизането им на пазара. Най-големият от тях е свързан с подмяната на стъклените компоненти с други полимерни субстрати, както и разработването на изцяло нови поляризиращи материали. 

 

Не бива да забравяме и факта, че устройствата със сгъваеми дисплеи налагат необходимостта и други ключови компоненти от тях като процесори и батерии също да имат подобен дизайн, което засега възпира масовото им навлизане на пазара. Инженери на Display Technology Center (DTC) сега демонстрираха възможностите на прототип на AMOLED дисплей, който отстранява всички тези проблеми и планират да започнат масовото му производство в края на годината. По този начин те се надяват първите джаджи, които го използват да могат да бъдат купени на пазара през първите три месеца на следващата година.

 

Вижте как OLED дисплеите ще превърнат сгъваемите джаджи в реалност