Новите смартфони на Apple са оборудвани с LiDAR сензори, които са подходящи за различни приложения с добавена реалност от камерите. Това е само една от идеите на Apple да използват тази иновативна технология в своите устройства. Бъдещите им планове са доста по-амбициозни.

Технологичният гигант поддържа мнението, че смарт очилата ще заменят смартфоните и респективно иска да изиграе активна роля в този процес. Специалистите на Apple от години експериментират с прототипи на различни устройства, които използват добавена и виртуална реалност. Необходимо е време да станем свидетели на подобен продукт.

Все пак Apple продължават да инвестират в технологията и е възможно да видим първите AR/VR очила на компанията през 2022г. Нова публикация на The Information разкрива повече детайли за възможностите на устройството.

Настоящите прототипи на Apple са оборудвани с разнообразие от сензори и повече от дузина камери, разположени върху корпуса на очилата. Данните от тези модули ще се използват за следене на движенията на ръцете и заобикалящата реалност.

 

 

Eдна от най-интересните характеристики на очилата с VR/AR технологии на Apple е, че разполагат с два дисплея с висока резолюция. Според данните потребителите ще могат да виждат съдържание с 8K разделителна способност. Това е впечатляващо и превъзхожда драстично другите смарт очила, които сме виждали досега в индустрията.

Двата панела ще се възползват от усъвършенствани алгоритми за следене на позицията на очите. Тази информация ще се използва за показване на опредено съдържание на екрана. Apple искат да виждаме данни само на отделни части на дисплея, като нотификации, прогноза за времето и събития в календара.

По този начин ще се намали консумацията на енергия. Компанията ще ни позволи да се забавляваме в среда на миксирана реалност, както и да управляваме очилата по различни начини. Специална тъчпад зона ще на рамката ще позволи да навигираме устройството.

Най-вероятно Apple ще използват физически "Dial" или "Crown" елемент от Apple Watch и AirPods Max в дългоочакваното устройство, което ще се продава за около $3000.

 

Още от Digital: Аpple Glasses ще могат да следят движението на очите на потребителите