Вече ви информирахме, че Qualcomm Snapdragon X50 е първият в света 5G модем за смартфони. Компанията също така вече е започнала преговори с десетки свои партньори в индустрията, за да популяризира тази технология на пазара. Последните данни разкриват, че Qualcomm вече са постигнали споразумение с 19 водещи смартфон производители, както и със 18 мобилни оператора. Идеята е да се обединят усилията им, за да се ускори навлизането на първите 5G мрежи в световен мащаб, предаде VentureBeat.

 

По този начин Qualcomm се надяват да стимулират повече компании да представят на пазара продукти, които работят със Snapdragon X50 модема. Този компонент ще осигурява скорост от 5Gbps и се отличава с латентност от едва 1-2 милисекунди, което ще гарантира максимално добър сигнал. Няма как да не отбележим, че това е сериозно подобрение в сравнение със сегашните 4G мрежи, които се използват масово в индустрията. 

 

Qualcomm вече са получили одобрението на големите брандове като Asus, Sharp, Sony,  LG, Oppo, Vivo, Xiaomi, HTC, HMD Global. За в бъдеще ни очаква тясно сътрудничество между тях, което ще доведе до навлизането на повече устройства с поддръжка за 5G мрежи. Предстоящото изложение МWC 2018 представлява добра възможност да разберем детайли за бъдещите им планове. Само въпрос на време е технологията да започне да се използва масово в индустрията.

 

Вижте как 5G технологиите ще променят начина, по който откриваме информация