След дълго очакване, Intel най-сетне обяви повече подробности за плановете си през 2019 г. В края на следващата година можем да очакваме изцяло новото поколение процесори на "Core i" серията, съобщава Pocket-lint. Предстоящата архитектура ще позволи на производителите да създават още по-мощни и тънки лаптопи, които гарантират дълъг живот на батерията. Няколко пъти компанията отлага премиерата, но сега използва събитието Intel Architecture Day, за да обяви, че микроархитектурата Sunny Cove ще бъде в основата на новите чипове.

 

Всъщност това е 10-нанометрова технология от последно, като ще се използват и от следващите процесори Xeon. Очаква ни пълно портфолио от процесори в Core i3, i5, i7 и i9 конфигурации, използващи Intel Sunny Cove. Разработването на процесорите трябваше да е във финална фаза още през 2015г., но ето, че четири години по-късно ще видим първите устройства с архитектурата на пазара. Въпреки това се очаква Intel да разполагат с ограничен брой Sunny Cove процесори в края на следващата година.

 

 

Това означава, че самите процесори се очаква да навлязат масово на пазара в лаптопите в началото на 2020 г. Приблизително по същото време Intel планира и да пусне нова генерация 5G модем и видеокарти от висок клас. Усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект и системи за хардуерно ускорение ще гарантират максимално висока производителност на Intel Sunny Cove. Тепърва ще разбираме повече за подобренията в новата генерация процесори на Intel, която ще е достъпна през 2020г.

 

Oще от Digital: Intel ще инвестират $1 млрд., за да стимулират производството на 14-нанометрови процесори