Още от Digital.bg: Добра идея за подарък - Ulefone Armor X8 е брониран смартфон с ниска цена

 

По-рано тази година ви показахме видео със смартфона Caviar iPhone 11 Pro Cyberphone Billionaire, който има визията на електромобила Tesla Cybertruck и е с направо космическа цена. Той е дело на руска премиум компания, която постоянно ъпгрейдва различни технологични устройства, като ги предлага на своите вип клиенти в замяна на баснословни суми.

 

 

Последното творение на Caviar е направено на базата на iPhone 12 Pro и носи името Stealth. То не е избрано от руснаците случайно и е пряко свързано с проекта им, който за първи път в историята на компанията не добавя, а премахва функции от тунингованото от тях устройство.

Ако сте гледали автомобилната екшън поредица „Бързи и яростни“, в седмата серия ставаше дума за високотехнологично устройство, което се нарича „Окото на Бог“. То представляваше джаджа, с чиято помощ може да се намери човек, където и да се намира по света. Устройството хакваше всички камери които са свързани онлайн и с тяхна помощ можеше да да вижда навсякъде. Такива реално са всички камери за улично и офис наблюдение, повечето бебефони, смарт камери, тези на лаптопите, смартфоните и таблетите.

 

Защо е добре да покрием уеб камерата на лаптопа си докато работим от вкъщи

 

Не случайно вече почти всички производители на лаптопи слагат механични капаци върху Web камерите си. Тази екстра все още не е налична при смартфоните, но по всяка вероятност производителите им ще започнат да мислят и в тази насока. Бихме ви препоръчали да прочетете статията на Digital.bg, в която споделяме с вас защо е добре да покрием уеб камерата на лаптопа си докато работим от вкъщи 

Именно това желание за 100% сигурност и невъзможност за проследяване и респективно снимане е подтикнала Caviar към създаването на тяхната Stealth версия на iPhone 12 Pro. При нея се лишавате напълно от камерите на смартфона. На тяхно място има титаниева плочка с логото на бранда.

Освен, че няма камери върху гърба, Stealth лишава собствениците си и от още една функция на стандартният iPhone 12 Pro и това е безжичното зареждане. Титаният не е сред материалите, които са подходящи за използване на Wireless Charging технология.

В лицевата част на бутиковия смартфон има селфи камера, но тя е затъмнена. При активиране на камерата, дисплеят стои тъмен. Защо просто Caviar не са премахнали предната камера ли? Идеята е била, смартфона да може да продължи да се отключва чрез Face ID.

 

 

Caviar са сменили изцяло опаковката в която идва смартфона и вече няма и помен от картонената кутийка, с която Apple дават iPhone 12 Pro. Тя вече е от ествествена кожа с шевове и надпис "Royal Gift". Когато се отвори кутията, сензор стартира LED лампа, която осветява смартфона в кутията. Досущ като за милионерски подарък.

 

 

Смартфонът ще бъде произведен в ограничена серия от 99 бройки, като всяка от тях идва със сертификат за автентичност. В периферната част на устройството пък е гравирано коя точно бройка от лимитираната серия е това.

 

 

А да, за разлика от стандартният iPhone 12 Pro при който Apple са премахнали зарядното, тук Caviar са дали в комплект стандартно зарядно от iPhone 11.

И сега идва ред да разбете каква е цената на този смартфон, достоен за Агент 007. Stealth се предлага в корпуса на iPhone 12 Pro 512GB и iPhone 12 Pro Max 512GB. Като цените са съответно 9000 и почти 10000 лева.

 

 

Приблизително три пъти повече, в сравнение с тези на стандартните модели на Apple. Наличен е и още по-скъп модел, който носи името Stealth Gold, като както подсказва и наименованието му, той е направен от злато.

 

Музика: Bensound.com