Вграждането на селфи камерата в дисплея е иновация, която ще позволи да се премахнат всички излишни компоненти от предната част на смартфоните. Това вече е възможно със сензорите за пръстов отпечатък и е само въпрос на време да обхване друг ключов компонент на мобилните устройства. 

Водещите производители от дълго време експериментират с тази идея, но технологията все още не е намерила място в реални продукти на пазара. Много скоро, обаче можем да видим първият смартфон, който ще предложи камера, която е вградена в дисплея. Съоснователят на DisplaySearch, Рос Йънг разкри и кое ще бъде първото устройство с този дизайн. 

Според неговите данни Xiaomi ще имат привилегията да изпреварят своите конкуренти като представят смартфон с камера в дисплея. Първият модел с тази функционалност ще бъде Xiaomi Mi 10 Pro Ultra, чиято премиера ни очаква след часове. Компанията ще представи още няколко нови продукта, за да отбележи 10 години от създаването си.

 

 

В интернет бяха публикувани и снимки, които показват как изглежда камера модула в задната част на Xiaomi Mi 10 Pro Ultra. Благодарение на тях виждаме, че на гърба ще има четири сензора, които ще предложат опция за 120х приближение, което е доста впечатляваща стойност.

Конкретните технически спецификации на камерите все още не са известни. Xiaomi Mi 10 Pro Ultra ще е наличен на пазара във версии със 128GB и 256GB памет, които са допълнени от 12GB RAM. Цената на базовата версия ще струва около $900, докато премиум конфигурацията ще е налична за приблизително $1000. 

Високата производителност на смартфона вероятно ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 865 процесор. Премиерата на Xiaomi Mi 10 Pro Ultra ще засили конкуренцията и ще затвърди тренда компанията да представя едни от най-добрите камери за смартфони в индустрията.

 

 

Още от Digital: Как ще изглежда първият смартфон на Xiaоmi с камера вградена в дисплея