Една от водещите тенденции при производителите на смартфони през последната година са двойните задни камери. Тази характеристика постепенно започна да се среща дори и в устройствата от по-ниския ценови клас. Sony винаги е била известна с впечатляващото качество на своите камера сензори и в контекста на този факт е странно, че все още не предлага смартфон с два обектива в задната част. Ситуацията се запази и с новите Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact, които видяхме на MWC 2018.

 

Компанията също проявява интерес към двойните камери, но все още не е готова да представи подобен продукт на пазара. Sony вече разработват нова технология с името Fusion Image Signal, която вероятно ще намери място в следващия им смартфон от висок клас. Можем да очакваме премиерата да е още до края на 2018г. Използването на Fusion Image Signal процесор в устройството ще предостави уникални за мобилната индустрия възможности за снимане при липсата на достатъчно светлина.

 

 

От Sony твърдят, че камерата им ще е в състояние да достигне до светлочувствителност от ISO 51200 за изображения и ISO 12800 при запис на видео. Това са стойности, които са безпрецедентни за пазара на смартфони и имат потенциала да променят представата ни за възможностите за мобилна фотография. Компанията вече експериментира с този сензор, който може да предостави DSLR качество на бъдещите смартфони Xperia. Засега това са всички данни, които имаме за Fusion Image Signal.

 

Вижте три иновации при смартфоните, които ще доминират и през 2018г.