Вече ви информирахме, че Facebook разработват смарт високоговорител с 15" тъчскрийн дисплей. Компанията провежда усилени тестове с устройството не само в своя  централен офис, но също в домовете на някои от служителите си. Новите данни на BusinessInsider потвърждават съществуването на този продукт и разкриват, че кодовото му име е Project Aloha. Въпросната джаджа е проектирана като конкурент на Amazon Echo Show. Oсвен големия дисплей тя е оборудвана с вграден камера и високоговорители.

 

По този начин Project Aloha е в състояние да разпознава лицата на потребителите още в момента, в който влязат в самото помещение. В последните месеци Facebook са тествали няколко различни прототипа на джаджата и са почти готови с финалната версия. Повечето отзиви на служителите, които използват Project Aloha са положителни, което ще ускори навлизането на устройството на пазара. Идеята е Project Aloha да се продава на глобалния пазар през март 2018г.

 

Очаква се цената да е от порядъка на $499. Това е осезаемо по-висока стойност от тази на Amazon Echo Show, но устройството на Facebook ще предложи много повече функционалности. Project Aloha не е единствения хардуерен продукт на компанията, тъй като се работи и над смарт високоговорител, който ще се продава за $100 или два пъти по-малко от Amazon Echo Show. Успоредно с това Facebook разработват мобилно устройство за видео чат и 360-градусови снимки, което също ще видим през 2018г.

 

Вижте защо Amazon, Microsoft и Facebook ще ускорят края на ерата на смартфоните