Harmony е операционната система, която изразява по най-добър начин концепцията за независима стратегия на компанията в индустрията. Китайският производител вече повече от години работи усилено над платформата, която представлява алтернатива на Android и Windows.

Специфичният елемент е, че Harmony OS е разработена да се използва от разноoбразие устройства, независимо от техните размери. Желанието на Huawei да постигнат тази оптимизация ще изисква допълнително време за разработка на операционната система. Първоначално ще видим устройства с по-компактни размери и по-малко от 2GB RAM.

След това операционната система постепенно ще намери място и в смартфоните. По време на последната конференция с разработчиците бяха представени и софтуерни инструменти, които да им помогнат по-лесно да разработват приложения за Harmony OS.

Още преди края на годината ще се проведе събитие, на което Huawei ще разкрият повече за конкретните си планове в индустрията. При всички положения Harmony OS 2.0 ще е налична първо за умните часовници от ново поколение на компанията.

 

 

Това също е част от стратегията на Huawei, която ще ускори разработването на операционната система. Някои анализатори дори прогнозират, че можем да видим още през март смартфон, който работи с Harmony OS 2.0. Данните не са потвърдени официално.

Oт GizmoChina сега ни съобщават, че смарт часовниците с новата операционна система ще бъдат реалност през 2021г. Предстоящото виртуално събитие с разработчиците е планирано а 16 декември.

Няма да е изненадващо, ако Huawei направят по-дълга публична демонстрация, която ни показва какво е развитието на операционна система. Със сигурност тогава ще научим за плановете за разпространение на фърмуер ъпдейтите към HarmonyOS за съвместимите устройства.

Huawei могат да използват събитиетo и да ни покажат как работи първия умен часовник с HarmonyOS 2.0, за да спечелят вниманието на потребителите. Следващата година ще бъде ключова за оцеляването на Huawei, които ще разчитат все повече на Harmony OS.

 

Още от Digital: HarmonyOS 2.0 ще работи с над 200 млн. устройства до края на 2021г.