Възможността да притежаваме автомобили, които могат едновременно да летят и да се движат на пътното платно привлича вниманието на милиони потребители. Навлизането на подобни модели се бави заради различни технически трудности, както и заради необходимостта от въвеждането на нови регулации в различни държави. Въпреки това огромния интерес на производителите е сигурна гаранция, че е само въпрос на време да стартират продажбите на летящи автомобили, коментира Mirror.Co.Uk.

 

 

Управлението им изисква и разрешително за пилотиране на самолет освен стандартната шофьорска книжка. Terrafugia Transition е името на хибрид между автомобил и летателен апарат, който скоро ще е достъпен за предварителна поръчка. Най-нетърпеливите потребители ще могат да запазят един брой на летящия автомобил до края на октомври. Реалните продажби ще стартират в началото на следващата година. Цената ще бъде характерна с тази на "автомобилите от висок клас."

 

 

Създателите на Terrafugia Transition пробег от 650 километра с едно зареждане и максимална скорост от 160 км/ч. Иновативният модел е в състояние да излита вертикално, което ще премахне нуждата да търсите място за кацане. Компанията вече работи над още две конфигурации на летящия автомобил, които имат по-мощни двигатели, по-бърза скорост и могат да издържат повече време с едно зареждане. Допълнително ще разберем цената на Terrafugia Transition.

 

 

Още от Digital: Hover Coupe е летящ автомобил на бъдещето, който може да развива скорост от 550 км/ч.