Гъвкавите смартфони ще предизвикат следващата голяма революция в мобилната индустрия и е само въпрос на време да придобиват масовост. Всяко следващо поколение на устройствата освен хардуерни подобрения предлага и по-достъпна цена. Въпрос на време е гъвкавите смартфони да станат достъпни за повече хора и този процес вероятно ще отнеме няколко години.

Това ще предостави повече време на прoизводителите да оптимизират и подобрят технологията. Увеличава се и броя на компаниите, които проявяват интерес към гъвкавите дисплеи. Oppo също вече работят над първото си устройство с този форм фактор, като информацията вече бе потвърдена официално.

Според наличната информация ни очаква дизайн, който наподобява визията на Samsung Galaxy Z Fold, което означава механизъм за превръщане на смартфона в голям тъчскрийн таблет. Все още няма информация дали компанията подготвя и устройства с компактен Clamshell дизайн, който вече видяхме в Galaxy Z Flip.

 

 

Първият гъвкав смартфон на Oppo ще е оборудван с голям OLED дисплей, който е диагонал между 7.8" и 8". BOE Technology е производител на екрана, който ще поддържа 2К+ резолюция, както и 120Hz честота за опресняване на кадрите. Oсновната камера ще използва 50-мегапикселов Sony IMX766 сензор, като отпред ще има 32МР сензор за селфита.

Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 888 процесор, Операционната система ще бъде ColorOS 12, която е базирана на Android 11. Официалната премиера на гъвкавия смартфон на Oppo ще стане факт през 2022г.

Премиерата на устройството ще изостри конкуренцията и ще предложи още по-атрактивни възможности за избор на потребителите.

 

Още от Digital: Оppo Find X3 ще има най-добрата смартфон камера, сравнена с микроскоп