Apple е компания, която обича да залага на изпитани технологии и дизайн, който е доказал своята атрактивност сред потребителите. Именно това е причината да не виждаме често сериозни промени в начина, по който изглежда iPhone.

Въпреки това Apple често експериментират с различни идеи, които могат да направят смартфоните по-добри за потребителите. Голям интерес за компанията представляват гъвкавите дисплеи, които вече се използват от някои производители на смартфон с Android, съобщава PocketNow.

Атрактивни модели като Samsung Galaxy Z Fold и Huawei Mate X разкриват бъдещето на мобилните устройства. Технологичен гигант от ранга на Apple няма как да не се възползва от тази концепция. Аpple вече са регистрирали на свое име патент, който описва iPhone с гъвкав дисплей, който предлага и още една уникална характеристика.

 

 

Голям проблем за устройствата с този дизайн е здравината на дисплея, но също и мястото, на което се сгъва екрана. От една страна във вътрешността могат да попаднат външни частици, което да деформира панела, но от друго си личи мястото където двете части се сгъват.

Apple работят над собствено решение, което е свързано с добавянето на специално покритие, което ще позволи на дисплея да е самовъзстановява. Този допълнителен субстрант ще гарантира по-добра здравина и ще може да премахва драскотини и други следи от външно влияние.

За да постигнат този ефект от компанията ще използват изцяло нови материли в създаването на специалния слой.

 

Още от Digital: Защо iPhone 12 ще е по-скъп от iPhone 11