Samsung задълбочиха отношенията си с AMD през последните тримесечия. Корейският производител иска да използва технологии на своя партньор в смартфоните Galaxy. Съвместният проект ще доведе до създаването на първия процесор Samsung Exynos, който използва графичен чип произведен от AMD.

Aрхитектурата ще използва AMD RDNA 2 дизайна, на който са базирани последните видео карти на компанията. Toва ще гарантира сериозни подобрения в графичната производителност и скоростта. Очакванията са Samsung Galaxy S22 смартфоните да бъдат първите с новия Exynos процесор.

Компанията не е разкривала допълнителни детайли за бързината, която ще гарантира интеграцията на AMD GPU модула. Популярният блогър IceUniverse публикува резултати от бенчмарк тестове с любопитни детайли за представянето на предстоящия процесор, съобщава SamMobile.

 

 

Според информацията Samsung тестват Exynos чипсет, който разполага с Cortex-A77 ядра и AMD Radeon GPU. Резултати от 3DMark приложението показват, че процесора отчита 8134 точки на Wild Life симулацията при средна скорост на кадрите от 50 кадъра в секунда.

За сравнение iPhone 12 Pro Max регистрира 7442 точки при 40fps на същия бенчмарк. Настоящите данни представляват реално доказателство, че технологиите на AMD ще осигурят сериозни подобрения в графичната производителност. Тепърва ще разбираме повече за новия Exynos чип, но първите резултати са доста оптимистични.

Компанията вероятно ще използва Cortex-X2 и Cortex-A710 CPU архитектурите във финалните версии на Exynos 2200, което може да гарантирадори още по-висока скорост на работа.

 

Още от Digital: Samsung ще представят процесор за смартфони с AMD GPU през юли