Huawei от месеци работят усилено над алтернативни операционни системи, които да им позволяват да бъдат успешни, ако санкциите на САЩ продължат. Едно от възможните решения е платформата HongMeng OS, чиито софтуер е оптимизиран да работи с разнообразие от джаджи и смарт устройства. В това число влизат безжични рутери, джаджи с Интернет на нещата, телевизори и дори автомобили. Сега разбираме, че Huawei продължават да подобряват възможностите на HongMeng OS, за да ускорят навлизането ѝ във внушително количество устройства на пазара.

 

Интересът на Huawei към сегмента на автомобилите се засилва с всяко изминало тримесечие, съобщава GizChina. В случая не става въпрос за идеята компанията да произвежда собствени коли, а вместо това да предоставя софтуерни решения, с които да ги направи по-умни и безопасни за потребителите. Стратегията им в този сегмент ще е фокусирана изцяло върху HongMeng OS. Вече е известно и името на първия автомобил, който използва новата платформа на китайския гигант. Това е Chery New Energy S61, който обещава много премиум функции по отношение на софтуера.

 

 

Въпросният модел предлага още L2.99 ниво на автономност и пакет от смарт функции, сред които и опция за лицево разпознаване. Huawei ще продължат да си партнират с местни компании, за да популяризират HongMeng OS в индустрията. В контекста на казаното дотук няма да е изненадващо, ако в следващите седмици платформата започне да се използва и от други модели автомобили на производителите. Разработчиците на Huawei вече разполагат с широк набор от функционалности, за да оптимизират бързо и лесно своите заглавия за интерфейса на HongMeng OS.

 

Oще от Digital: Huawei вече тестват 1 млн. смартфона с HongMeng OS