Huawei вече представиха гъвкавия смартфон Mate X, както и мощния Mate 20 X и това са първите им устройства с поддръжка на 5G технологията. Китайският производител ще продължи и за в бъдеще да инвестира солидни  средства в разработването на тази иновация. В следващите месеци ще видим и първия модел на компанията, който ще стане част от бранда Honor и ще бъде съвместим с 5G мрежите. Това ще се случи през четвъртото тримесечие на 2019г.

 

Данните са от интервю на президента на Honor, Джордж Жао за медиите по време на събитие в  Шанхай. От думите му разбираме, че китайския гигант вече работи усилено над още един смартфон с поддръжка на 5G технологията, но също, че по план продажбите му ще стартират преди края на настоящата година. Самият факт, че устройството ще бъде представител на бранда Honor е предпоставка да бъде значително по-евтин от Huawei Mate X и Mate 20 X, съобщава PhoneArena.

 

 

Джордж Жао също така изрази увереност, че приходите от продажбата на смартфони Honor извън територията Китай ще достигнат 50% от общата печалба на компанията. Това означава, че Huawei ще продължат да залагат на устройствата с 4G, за да генерират печалба поне още няколко тримесечия. Причината е, че все още не е изградена нужната 5G инфраструктура в повечето държави, която да стимулира масовото навлизане на устройствата с тази атрактивна технология на пазара.

 

Oще от Digital: Кога ще видим първите 5G смартфони