Lenovo Yoga 5G е първият 5G компютър в света. Това революционно устройство, което поддържа едновременно millimeter wave full-band и sub-6GHz 5G мрежи удовлетворява нуждите ви за скорост с ултра бърза свързаност, по-ниска латентност и по-широка честотна лента. Сваляйте големи файлове моментално или стриймвайте видеа с висока резолюция с истинска Full HD яснота, дори на гъсто населени места, каквито са летищата.

 

Този ултрапреносим лаптоп две в едно, показан за първи път на COMPUTEX, е първият света персонален компютър с 5G дигитална платформа Qualcomm  Snapdragon  8cx. Тя ви осигурява високоскоростна 5G свързаност, която е със 70% по-бърза от 4G чрез доставчик, когато сте в движение, както и надежден достъп до WiFi е у дома. Искате да редактирате видео кадри в реално време на снимачната площадка и след това да качите готовия филм? Или пък по-бързо обновяване на екрана за по-гладка мобилна игра? Всичко това е възможно със светкавичните скорости на сваляне от около 4Gb/s, благодарение на деветте вградени антени за по-силен сигнал.

 

 

С теглото си от 1,3 кг Yoga 5G е ултрапреносим. Хората, които работят в движение ще оценят мобилност като на смартфон без WiFi връзка или хотспот, докато работят със светкавична скорост, благодарение на добре познатите функционалности на своя персонален компютър. Щом влезете в устройството с hands-free инфрачервена камера или интегриран четец на пръстови отпечатъци, сте готови да работите цял ден, благодарение на дългия живот на батерията.

 

 

14-инчовият Hull HD IPS сензорен екран е с яркост от 400 нита с тънки рамки от всички страни, за да се наслаждавате на любимите си стрийминг предавания с невероятна яснота, където и да се намирате. Мощната Qualcomm Adreno 680 видеокарта и насочените към потребителя говорители с Dolby Atmos удоволствието от забавлението ви е пълно. С два пъти по-високата производителност спрямо предишното поколение компютърни платформи, 5G платформата Qualcomm Snapdragon 8cx ви позволява да творите, редактирате и работите по няколко задачи едновременно на своя Yoga 5G при много по-ниска консумация на енергия.

 

 

В комбинация с дигиталната писалка и Windows 10, Yoga 5G е създаден, за да ви осигури невероятна производителност. Освен това функцията за интелигентен контрол на температурата, подсигурена от софтуер, коригира производителността в зависимост от дейностите ви и така лаптопът ви е охладен и няма нужда от шумен вентилатор. 5G технологията ще промени цели индустрии – тя ще разтърси някои от тях, но ще даде начало на други. Бъдете сигурни, че компютрите на Lenovo като Yoga 5G ще продължат да ви осигуряват стабилна поддръжка за приложения, свързани с производителността и съвместната работа.

 

Още от Digital: Първият гъвкав лаптоп Lenovo ThinkPad X1 Fold ще се продава за $2499