Купете Leagoo M9 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Вече сме ви показвали в кратко обзорно видео, смартфона Leagoo Z9. Той определено е едно от най-бюджетните предложения, които технически могат да покрият изискванията на всеки базов потребител. В тази кутия пък се крие неговият малко по-голям събрат Leagoo M9, който който е с осезаемо по-добър хардуер, по-голям процесор, а цента му все още остава също толкова ниска, както на Z9. В това свое обзор видео ревю, Digital.bg ще ви запознае накратко с този Leagoo M9.

 

 

Кутията на смартфона е достатъчно елегантна и подходяща за подарък – трябва ѝ само една панделка и готово. Вътре освен M9, книжки с инструкции, кабел за пренос на данни и зарядно, ни очаква и един подарък от Leagoo. Това е прозрачен силиконов кейс, който иначе си купувате допълнително. Дизайнът на М9 е елегантен и изчиствен, телефонът се предлага в две цветови разновидности – златна и черна.

 

 

Върху гърба има Fingerprint сензор – екстра която вся още е рядка в ниският ценови клас. Корпусът е направен от здрав поликарбон, като задният капак е сваляем. Под него са батерията и общо 3 отделни слота за 2 SIM карти и 1 micro SD карта памет. За да стартирате телефона, трябва да премахнете тази предпшазна лепенка от батерията. Контролните бутони за активиране и регулиране силата на звука са в дясно, а горе са аудио жака и micro USB порта за зареждане.

 

 

Дисплеят на Leagoo M9 е с голяма 5.5” зрителна площ. Той е IPS с резолюция 1280х640 пиксела. Цветовете които пресъздава са реалистични и наситени – чудесни за игра на игри игледане на видео…дори от двама, предвид големината на екрана. Той е освободен от виртуални помощни бутони, които са изнесени в отделна рамка под дисплея. Заедно с M9, получавате още един бонус от Leagoo – това е вграден протектор за дисплея.

 

 

Хардуерът на Leagoo M9 ще се справи без проблем дори с някои по-тежки игри и програми. Смартфонът има 2GB RAM памет и централен процесор MediaTek MT6580A. Той има 4 ядра с 1.3GHz тактова честота и GPU ARM Mali-400 MP2. Вградената в смартфона памет е 16GB, което е напълно достатъчен обем за всички основни потребителски нужди. Ак овсе пак имате нужда от повече – можете да добавите до още 64GB чрез споменатият слот за карта памет.

 

 

Операционната система под която работи М9 е Android 7.0 Nougat с потребителски интерфейс Leagoo OS 3.0 Lite. Както подсказва последната дума в наименованието му, той е олекотен и в него производителят е премахнал всичко излишно, с цел телефона да върви максимално бързо и безпроблемно.

 

 

Leagoo M9 има двойна камера върху гърба, като основният сензор е 8MP. Тук има и двойна LED светкавица. Предната селфи камера също има светкавица, а сензорът ѝ е 5MP.

 

 

Leagoo M9 се захранва от Li-Ion батерия s 2850mAh заряд. По време на предварителните тестове на които подложихме телефона, успяхме да свали заряда едва до половина за 1 ден. Обективни данни за това, колко време издържа батерията на смартфона при активно натоварване и комбинирана работа, ще разберете в подробните видео ревюта които предстои да публикуваме за М9. Междувременно, ако искате да научите повече подробности за модела, както и каква е актуалната му цена в момента в България – можете да посетите официалният сайт на вносителя му Smartfonix.com