Това е един от най-тънките ултрабуци, правени някога до момента. Yoga S710 е дебел само 11.9мм и тежи едва 1200гр. Като размерите не са постигнати за сметка на здравина. Корпусът е направен от алуминий, като сглобката на отделните елементи е съвършена. 

 

 

Дисплеят е 13.3" с FHD резолюция, като яркостта му е над средностатистическата,цветовете реалистични с Solby Vision, а ъглите на странично виждане - почти водоравни. В три от страните около дисплея, рамката е съвсем малка.

 

 

Въпреки тънкото си тяло, Lenovo Yoga S730 има много силно вградено Dolby Atmos озвучение. Клавиатурата е с пълноразмерни ергономични бутони, а тъчпадът е направо огромен. В дясно от него се намира вграденият Fingerprint четец на пръстови отпечатъци.

 

 

 

 

Новият модел лаптоп е с 40% по-бърз в сравнение с предшественика си. Той се предлага с 8 генерация Intel Core i7 процесор, Intel HD620 видео карта и до 16GB RAM памет. Вградената памет е с максимум 1TB PCIe SSD. Батерията която захранва всичко това гарантира до 10 часа автонимност с едно зареждане.