Голяма част от хората които спортуват активно, използват така наречените Smart гривни. Те им помагат да следят стриктно показателите на телата си, напредъкът  и спортните резултати които постигат. Една от марките които има не един и два фитнес тракера се казва Xiaomi и последният ѝ артикул, носещ името Mi Band 4 се появи за първи път на официални снимки в базата данни на NCC (Китайската технологична агенция). Снимките показват както крайният продукт, така и гривната в разглобено състояние, в което се вижда целият ѝ хардуерен пълнеж.

 

 

От снимките става ясно, че новото поколение няма да се отличава съществено визуално от Xiaomi Mi Band 3. Основната разлика е, че бутонът за активиране няма да бъде вдлъбната част от дисплея. Зарядната станция също е малко по-различна. На снимките, долу пък се вижда сензорът за сърдечен пулс.

 

 

Преди месец в Bluetooth SIG преминаха сертификация две версии на Xiaomi Mi Band 4, като тази на Китайският пазар ще бъде с NFC, а за останалите без. Тогава стана ясно още, че гривната ще има Bluetooth 5.0, който е характерен със своята "Low Energy" намалена консумация на електроенергия.

 

 

Mi Band 4 е дело на Huami, като това не е правописна грешка. Компанията прави всички Wearable устройства на Xiaomi. Цената на устройството и повече технически подробности за момента не са известни.

 

Причетете още: Шефът на Xiaomi загуби бас за 250 милиона лева