Покупката на допълнителна microSD карта е най-предпочитаното и бързо решение на проблема с недостатъчното памет на смартфоните. В момента на пазара ще откриете разнообразие от подобни продукти, които се продават на все по-достъпни цени. Ако планирате да си купите microSD карта ще ви е интересно да научите, че много скоро ще е достъпен първия модел с капацитет от 512GB. Компанията Integral Memory потвърди, че стартира продажбите през февруари.

 

Данните разкриват, че първата microSD карта в света ще е базирана на microSDXC стандарта, който се поддържа от повечето смартфони и таблети с Android. Скоростта за трансфер на информация достига до 80МВps, което е достатъчно за запис и съхранение на видео с 4K резолюция, информира Engadget. Oт Integral Memory все още не са потвърдили официално каква ще е цената на новия им продукт. Тук е момента да отбележим, че microSD картите им с 400GB памет се продават за около $250.

 

 

Можем да сме сигурни, че 512GB капацитет ще увеличи допълнително тази стойност. Останалите водещи производители в индустрията вероятно ще последват примера на Integral Memory и също ще започнат да продават собствени модели с 512GB памет. Конкуренцията между тях постепенно ще намали цената и ще направи новите microSD карти по-достъпни за всички. Остава да се въоръжим с търпение, за да разберем колко ще струва първата 512GB microSD карта в Европа.

 

Вижте какво да направим ако microSD картата ни се повреди