Джак Дорси e съосновател на платформата и най-важният човек за развитието на Twitter. Успоредно с това той изпълнява и длъжността на главен изпълнителен директор на Square. За в бъдеще професионалните му задължения ще бъдат ограничени, тъй като Джак Дорси потвърди, че се оттегля от позицията на CEO в Тwitter.

Вече е известно името на човек, който ще го наследи и това е Параг Агравал, който досега изпълняваше ролята на технически директор. Решението не е изненадващо, тъй като работи повече от 10 години в компанията и познава всички ценности и вътрешни процеси.

Първата длъжност на Параг Агравал в Twitter е свързана с рекламите, като след това е избран за главен технически директор. Тази роля му предоставя много повече възможности да бъде полезен на компанията, но и респективно увеличени отговорности.

 

Джак Дорси

 

През последните две години има водеща роля за развитието на Project Bluesky. Това е специален екип в компанията, който работи за спиране на недостоворната информация и обидното съдържание в Twitter. Новият шеф на компанията също така е бил служител на Microsoft и Yahoo преди да се присъедини към Джак Дорси и неговият екип.

По този начин Параг Агравал ще се превърне в четвъртият човек, който е управлявал микроблогинг платформата досега. Другите трима са Джак Дорси, Еван Уилямс - съосновател на Twitter, както и Дик Костоло, който е CEO в периода между 2010-2015г., съобщава TheVerge.

Oттеглянето на Джак Дорси ще му позволи да се фокусира върху други инициативи, докато новият шеф на Twitter ще се заеме с ежедневните бизнес операции. Досега Параг Агравал нямаше много публични изяви, но ситуацията ще се промени след встъпването му в новата длъжност.

 

Oще от Digital: Twitter обмисля да въведе платен достъп с цена от $2.99 на месец