Panasonic разкриха плановете си за излизане от пазара на полупроводници, в който са част от 1952г. досега. Компанията бе един от най-големите производители в този сегмент през 90-те години на миналия век. През последните години ситуацията в индустрията се промени драстично, а търговският конфликт между Китай и САЩ крие множество допълнителни рискове. Именно заради това Panasonic са се съгласили да продадат бизнеса си с полупроводници на тайванския производител Nuvoton Technoloogy.

 

Финансовите параметри на сделката ще достигнат до $250 млн. съобщава Digitimes. Дивизията Panasonic Semiconductor Solutions (PSCS) специализира в производството на полупроводници, Image сензори, лазерни диоди, MOSFETs, захранващи и радиочестотни устройства, аудио и визуални решения. През последните тримесечия този бизнес отчита загуби, което е водеща причина за желанието на Panasonic да го продадат на Nuvoton Technoloogy. Тайванската компания е доставчик на брандове като HP, Dell и Microsoft.

 

 

Panasonic Semiconductor Solutions (PSCS) oбхваща всеки един аспект от проектирането, производството и продажбата на полупроводници. Очаква се сделката да бъде финализирана до юни 2020г., когато трябва да получи всички необходими одобрения на регулаторите. Придобиването на бизнеса с полупроводници на Panasonic ще позволи на Nuvoton Technology да разширят влиянието си на световния пазар. В същото време сделката ще стимулира производствените операции и ще редуцира разходите на тайванската компания.

 

Oще от Digital: Спадът в търсенето на полупроводници ще продължи и през 2020г., според Broadcom