Panasonic представя първия в света  HDR-съвместим Ultra HD OLED телевизор, който поддържа HDR. Panasonic За постигане на възможно най-високото качество на звука, озвучителната система Dynamic Blade Speaker на EZ1000 е допълнително настроена и оптимизирана от инженерите на Technics. HDR OLED панелът на EZ1000 превъзхожда панела на популярния му предшественик CZ950 в две отношения. Първо, той може да осигури почти два пъти по-висока пикова яркост от обикновен OLED панел. И второ, той се характеризира с почти пълно покритие на DCI цветовото пространство, което се приема за основен компонент в пресъздаването на автентична картина с висок динамичен обхват (HDR).

 

 

Към тези съществени предимства трябва да се прибави и използването на специален филтър на екрана, наречен Absolute Black Filter, който поглъща околната светлина и елиминира отраженията, така че черните зони в картината действително да изглеждат черни. Също така, напълно е елиминирано характерното пурпурно оцветяване, което се наблюдава при други OLED екрани в светло помещение. При EZ1000 изображенията се обработват от най-мощният видео процесор на Panasonic, вграждан някога в потребителски телевизор – процесорът Studio Colour HCX2.

 

 
 EZ1000 поддържа както индустриалния стандарт HDR10 (PQ), така и новия HDR формат Hybrid Log Gamma. Това означава, че телевизорът ще бъде съвместим с услугите за HDR телевизионно излъчване от ново поколение, които се очаква да стартират през 2017 г. Изключителната прецизност на цветовете, супер дълбокото черно, безпрецедентното пресъздаване на детайлите и високата OLED яркост са специално комбинирани и оптимизирани при EZ1000 за съответствие с високите изисквания за цвят и контраст на HDR.

 

Още от Digital: Google Assistant ще е достъпен за смарт часовниците, телевизорите с Android и автомобилите