Фитнес гривните са предпочитан избор за много потребители, особено за онези, които тренират активно и регистрираха високи продажби през изминалата година, което се дължи най-вече на достъпната им цена. В момента можете да откриете разнообразие от подобни модели на пазара, но най-големият проблем на повечето от тях е, че не успяват да предложат най-доброто съчетание между елегантен дизайн и многофункционалност. Oura е името на нов проект, което предлага интересно решение на този недостатък и представлява смарт пръстен, който бе показан на изложението Wearable Technology Show 2016, което се проведе в Лондон. 

 

Въпросният аксесоар е оборудван със серия от сензори, които ви позволяват да следите не само стъпките и разстоянието, което сте изминали на тренировката си, но също сърдечния ви ритъм, информира TechRadar. Оura също така е в състояние да следи температурата на тялото ви, както и начина, по който спите, а допълнителен софтуер ще изчислява колко дълго трябва да тренирате на базата на това колко часа сте почивали предната нощ. Допълнително мобилно приложение обработва информацията и ви показва в детайли данните, които са разделени в три отделни секции: Activity, Sleep и Readiness Rating.

 

Създателите на Оura предлагат на пазара различни конфигурации с размери от 6 до 13 инча, като потребителите могат да избират между три цвята, а именно: White, Black и Stealth Black. Ако се интересувате от покупката на този смарт пръстен е добре да знаете, че първите две версии могат да бъдат купени за €299, докато Stealth Black струва €489, но има по-елегантен дизайн и матово покритие. Oura е поредното доказателство, че технологиите напоследък променят изцяло аксесоарите, които носим и използваме в ежедневието си.

 

Вижте защо 2016г. ще е годината на смарт часовниците и евтините фитнес гривни