Вижте още: Ulefone T1 - 6GB RAM памет и Helio P25 процесор

 

Огромни удоволствие е когато пристигне при нас за тест смартфон който е толкова нов модел, че в интернет за него почти няма информация, а посветени на него видео ревюта не съществуват. За Digital.bg това не е проблем, защото в ревютата ни споделяме с вас единствено личните ни и неподправени впечатления които са изградени на база обстойни тестове и познания. Това Oukitel U18, един смартфон който несъмнено заслужава вниманието ви, защото е всичко друго, но не и обикновен.

Дизайнът на смартфона е елегантен и изчистен. Преобладаващи са заоблените форми които подсказват, че U18 ще е удобен както за държане в ръка, та и за носене в джоб. Цветовите разновидности са две – черна и златна. 

 

Рамката на смартфона е направена от цинк-алуминиева сплав която изглежда добре, здрава е и не се цапа лесно. 

Дизайнът на Oukitel U18 е много ефектен

 

Гърбът на телефона е направен от поликарбон с матирана обработка по която следи от пръстови отпечатъци почти не личат. Гърбът стои статично и нямате бърз достъп до батерията.  

Смартфонът Oukitel U18 е Dual SIM

 

За да поставите своите SIM карти, трябва с тази игла да отворите гнездото в лявата периферна страна. U18 поддържа 4G LTE мрежи. Тестовете ми с провеждане на разговори показват, че връзката е добра. Същото можем да кажем за говорителя горе и за микрофона долу. 

Непосредствено до него има и високоговорител който ще определим като сравнително силен и чист.

 

След като активираме смартфона, първото нещо което буквално привлича погледа ни е дисплеят му. За първи път подобно технологично решение видяхме неотдавна при Apple iPhone X. Тогава всички фенове на ябълката казаха, че друг трудно ще успее да направи такъв дисплей, но ето, че само няколко месеца по-късно Oukitel вече ни изненадват приятно със своя U18. 

 

Приятната изненада е още по-голяма когато от вносителят Smartfonix.com научаваме и цената на този смартфон. Тя е няколко пъти по-ниска от тази на iPhone X. Сега някои от вас биха предположили, че въпросната извивка е бутафорна, но ще сгрешат. Както виждате, когато се разхождаме в менюто на телефона, бекграунда също се променя и горе. 

 

 

Да отворим и галерията със снимки – тук също те заемат и извитата част на дисплея. Когато телефона е заключен в ляво виждаме кой оператор ни обслужва, а когато го отключим – там се появява часовник. В дясно пък се вижда качеството на Wi-Fi мрежата, 4G и нивото на батерията. 

Дисплеят на Oukitel U18 има характерна извивка в горната част

 

Дисплеят на Oukitel U18 е с 5.85” диагонал – размер който едва ли сте срещали до момента. Заради почти пълната липса на рамка около дисплея обаче, U18 не се усеща в ръка като огромен.  

 

Той е висок 150мм и широк 73мм. Да вземе за пример 5.5” Apple iPhone 8 Plus – макар и с по-малък дисплей, до Oukitel-а той изглежда като гигант със своята височина от 158.4мм. U18 е малко по-дебел. Профилът му е 10.3мм, но това има съвсем логично обяснение – батерията на смартфона е с доста сериозен капацитет, но за нея ще си говорим малко по-късно. Сега да се върнем на дисплея който е с извито в краищата 2.5D стъкло. 

Съотношението на страните на дисплея е 21:9

 

При него както се и очаква нестандартни са още съотношението на страните - 21:9 и резолюцията 1520х720 пиксела. Образите имат добра детайлност и при стандартна работа не можем да забележим очертанията на пикселите. Тестовете ни показват, че след активна употреба не изпитваме повишена умора в очите си. Цветовете са реалистични и достатъчно наситени. Яркостта е доста висока, така, че затруднения с работата навън или под директно насочена към дисплея светлина, няма да се появят.  

 

Благодарение на In-Cell технологията която Ulefone са внедрили тук, образите изглеждат като залепени за последния слой на дисплея. Това най-добре ще забележите ако го погледнете под голям ъгъл. Също впечатление ни прави, че в този момент няма съществена промяна във цветовете и видимостта.

Играта Aspahalt 8: Airborne на Oukitel U18

 

Не ви излъгахме, Oukitel U18 наистина е смартфон на който си заслужава да обърнете внимание, особено ако искате да сте различни от всички останали около вас. Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg му посвети.  

 

В нея ще разгледаме, тестваме и съпоставяме хардуер, софтуера, батерията и камерите му. Както обичаме да казваме - интересното тепърва предстои.