Вижте още: Doogee BL7000 - Красив дизайн, голям дисплей, Dual SIM и достъпна цена

 

Ако сте от хората които харесват нестандартните, луксозните и запомнящите се смартфони, то този който Digital.bg ще ви покаже в това свое видео ревю, определено ще ви бъде интересен. Това уважаеми дами и господа е Oukitel K10000 Pro – модел който тестваме вече седмица и за който определено има какво интересно да споделим.

Първото нещо което ще ви направи впечатление е, че смартфона идва в изключително луксозна кутия. Всъщност „кутия” не е най-точната дума за толкова голямо ковчеже пълно със съкровища. Повечето смартфони идват в ограничен комплектация, но при K10000 Pro нещата стоят по коренно различен начин. В първата кутия намираме специално Fast Charge зарядно.

 

Във втората кутия е кабелът за пренос на данни, стерео слушалки с Hands Free и USB донгъл. Основното му предназначение е да прехвърля заряд от огромната батерия на Pro към други смартфони, но също така ви позволява да свързвате директно флашка, мишка, клавиатура или друго USB устройство.

 

В тази тънка кутия се намират два протектора за дисплея – стандартен и поликарбонов който е доста по-дебел и подсилен. Той има и специален съпътстващ го кит за поставяне. В последната кутия се намира кожен предпазен кейс – тефтер. Той може да се постави на колан или чанта.

Освен това Oukitel K10000 Pro има и прозрачен силиконов кейс който е поставен върху смартфона.

Заедно с него, смарфонът също изглежда ефектно, но ако го свалим – вече ще се разкрие същинската красота. Едва ли всеки ден можете да видите толкова луксозен дизайн. Корпусът на K10000 Pro е направен основно от метал, като към него са добавени естествена телешка кожа и няколко вида обработка на поликарбон.

 

Независимо, че цената му е дори ниска, смартфонът визуално може да се конкурира без проблем със супер скъпият Vertu Signature Touch.

Флагманът на Oukitel определено не е за всеки – този модел е нишов и би допаднал на хора които са индивидуалисти и искат да бъдат забелязани. В никакъв случай не можем да наречем Pro компактен, но има потребители които именно искат смартфонът им да бъде масивен.

Разбира се освен красота, металната рамка има още един голям плюс. K10000 Pro е по-здрав от обикновен смартфон и шансът да оцелее при изпускане е много по-голям.

 

За здравината спомага още едно дизайнерско решение. Когато поставите смартфона по лице върху масата, реално дисплеят му не се докосва до повърхността. Ако погледнем Pro под ъгъл, ще забележим, че металните плочки горе и долу стърчат милиметрър над общата равнина.

Така при едно евентуално падане, дисплеят е много по-защитен, дори да е без протектор. Тук също е важно да се отбележи, че вграденото над дисплея стъкло е Corning Gorilla Glass. Тоест е 5 пъти по-здраво в сравнение със стандартните стъкла при дисплеите на повечето смартфони. Тоест можете да сте спокойни, че ако носите този Oukitel заедно с монети и ключове в джоба си, дисплеят му няма да се надраска.

 

Самият дисплей е с 5.5” диагонал и Full HD резолюция. Така плътността на пикселите за 1” e достатъчно голяма и имаме максимално детайлни изображения. Цветовете са наситени и реалистични, а яркостта ще определим като доста висока.

Тя се регулира адаптивно и много рядко достига 100%. Така, че ако навън грее ярко слънце - няма да имате проблеми с видимостта на дисплея.

При пълен мрак и намалена до минимум яркост, дисплеят отново е доста светъл, така че ако ще работите продължително, активирайте от менюто с настройки щадящият очите ви режим който прави цветовете по-меки. Разглеждайки периферията на телефона ще отбележим, че тя е със стандартно разположение – аудио жак горе, micro USB порт долу, Power бутон и курсор за звука в дясно, а в ляво е слот за 2 SIM карти + microSD.

 

Телефонът има и Fingerprint върху гърба. Четецът на пръстови отпечатъци работи бързо и безпроблемно.

 

Високоговорителят е един и се намира под дясната решетка долу, лявата е декоративна и служи за диметрия. Звукът който възпроизвежда той е доста силен като високи, ниските тонове обаче са по-слаби.

 

Саунд тест от който да добиете реална представа за качеството на звука ще намерите във видео ревюто над тази статия. Слушайки музика със слушалки, впечатленията ни също са положителни. Музика разбира се можете да слушате и безжично през Bluetooth, като и тогава звукът е отново толкова добър.

 

Телефонът има един микрофон, който се намира  в ляво, непосредствено под дисплея.

 

Тестовете ни с провеждане на разговори показват, че събеседникът ни ни чува добре, дори когато говорим в шумна среда.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на имиджовият Oukitel K10000 Pro. В нея ще споделим впечатленията си от хардуера, софтуера и батерията на смартфона. За феновете на фотографията пък сме подготвили отделно видео ревю в което ще тестваме само камерите.