Вижте още: 

Oukitel K10 - Смартфон с премиум дизайн
 

Oukitel K10 - Мощен хардуер, огромна батерия и умен софтуер

 

Вече познавате добре смартфона който държа в ръката си. Това е флагман моделът на Oukitel - K10. Смартфон който има от всичко и то по много. Рядко се случва да тестваме модел който толкова много да ни впечатли, още по-вече на китайски производител и то с не много висока цена. Като цяло Oukitel са известни с бюджетните си, по-скоро базови смартфони като C8, C9 и K5, но K10 се оказа нагледно доказателство, че Oukitel могат да правят топ модели смартфони.

В първата част на видео ревюто което му посветихме, основен акцент беше ефектният дизайн и използваните в корпуса висококачествени материали. Тествахме също така дисплея, периферията, сигурността и някои много интересни екстри с които са ни изненадали Oukitel.

Във втората се съсредоточихме върху хардуера и софтуера, които по нищо не отстъпват на тези при далеч по-скъпи флагмани на „А брановете” които сме тествали в ревютата си.

 

Но да не преразказваме с какво точно ни впечатли толкова много Oukitel K10. Ако искате да разберете подробности за изброеното – директни линкове към видео ревютата сме приложили над тази статия. Сега е време да продължим напред, защото едно от най-големите качества на K10 са неговата батерия и уникално зарядно.

Следвайки логиката в наименованията на смартфоните с голяма батерия, K10 трябва да има на разположение 10 000mAh, но не е така. Oukitel ни изненадват приятно за пореден път, с това че са интегрирали в този компактен корпус батерия с цели 11 000mAh заряд.

 

 

До тук добре, но една батерия се нуждае и от подходящ софтуер който да я управлява. Това е ясно и на Oukitel които и тук са се справили отлично. В настройките на батерията намираме няколко различни режима и пълен мониторинг на заряда който сме изразходвали и имаме в аванс.

Standby intelligent power saving, Performance and power saving режими

 

Чрез "Standby intelligent power saving" телефона изключва автоматично всички фонови приложения и така когато K10 е в режим на изчакване, той не консумира почти никаква енергия. В същото време в зависимост от натоварването, консумацията също се регулира и така например когато браузвате, отново всичко друго което преди сте активирали, но сега не използвате...остава в изчакващ режим без да изразходва излишно от зарядът на батерията.

 

 

Освен това в зависимост от стила си на работа, можете ръчно да изберете един от двата зададени режима в "Performance and power saving". Единият е щадящ "Normal", а "Sport" е за тези които са по-активни в работата с телефона си.

 

Също така имате и супер пестящ енергия режим "Battery saver" - той изключва 4 от процесорните ядра, намалява яркостта на дисплея и ограничава някои от функциите на смартфона, но в същото време увеличава значително времето за автономност.

Но все пак, сигурно ви е интересно за колко време стигат 11 000mAh при Oukitel K10? Тествайки смартфона седмица, не успяхме да изхабим батерията докрай. Накрая се наложи да я изтощим изкуствено с помощта на Battery Drain тест, за да можем да тестваме и специалното зарядно.

Battery Drain тест на Oukitel K10

 

Но преди това, още малко цифри. Тези 11 000mAh ще ви стигнат за 90 часа непрестанни разговори, 100 часа слушане на музика или 25 часа гледане на видео онлайн в Youtube. В режим на изчакване максимумът пък е 1008 часа. Не го смятайте – това са цели 42 дни.

Днес почти всеки производител на смартфони разполага с Fast Charge зарядни, но и при тях има различни типове и разновидности. Oukitel K10 има на разположение възможно най-доброто което ни предлага технологичният пазар към момента.

 

 

Ако погледнете надписа върху зарядното, ще забележите 5V/5A. С това супер бързо зарядно, Oukitel K10 получава 11 000mAh заряд за невероятните 2 часа и 25 минути. "Невероятни" защото, ако използвахме 12V/2A Fast Charge зарядно - щяха да са ни нужни 3.5 часа, а с 9V/2A - 4.5 часа.

 

Не си и помисляйте за стандартно зарядно - с него една цяла нощ не ви мърда. Представете си следната ситуация – ставате сутрин и K10 е напълно изтощен, малко вероятно но все пак може да се случи. Имате време само за едно кафе и трябва да излезете за работа.

Само за 5 минути зареждане, с това специално зарядно K10 получава енергия за 150 минути разговори. Какво да кажем, освен едно голямо Браво! Очакваме и други производители да последват примера на Oukitel и в скоро време по-често да срещаме такива бързи зарядни при смартфоните им.