Кой не би искал в замяна малко пари да получи красив смартфон с добри технически параметри, модерен дизайн, добра камера и надеждна батерия. В повечето случаи, това са характеристики присъщи на скъпите смартфони, но за щастие на потребителите, макар и рядко, но съществуват и ценово достъпни изключения които покриват споменатите параметри. Едно от тях е Oukitel C16 Pro, с който Digital.bg ще ви запознае в това свое видео ревю.

Независимо от ниската му цена, с телефона получавате няколко бонуса, за които иначе плащате допълнително. Това са вграден заводски протектор върху дисплея, прозрачен силиконов кейс и стерео слушалки с Hands-free. Когато свалим предпазният кейс, пред нас се разкрива целият блясък на C16 Pro, при който в тестваната от нас бройка, гърбът и периферията (включително бутоните) са лилави. Перфектно решение за дамите, които търсят нещо стилно и забележително. Да, силуетът на смартфона  определено е елегантен. Заоблени ъгли, овален гръб и извит в краищата 2.5D дисплей. С размери 70.3мм на 146.4мм, телефонът пасва добре дори към по-малка ръка и с дебелина от 9.5мм се побира без проблем в по-тесен джоб.

 

 

Под сваляемият заден капак има място за 2 SIM карти и допълнителна microSD карта памет, като слотовете не са хибридни, а самостоятелни, което определено е плюс. Върху гърба на телефона има Fingerprint сензор, който ви позволява да отключвате C16 Pro с помощта на пръстовият си отпечатък, вместо с парола или символ.

 

 

Знаейки вече цената му, можем да кажем, че Oukitel C16 Pro е най-изгодният смартфон с капковидна "Notch" изививка за селфи камерата, вградена в дисплея, която е модерна и създава усещането, че в ръцете си държим далеч по-скъп смартфон. Дисплеят е достатъчно голям за работа и забавление - 5.71" с HD+ резолюция 1520х720 пиксела. Те водят до 295ppi плътност на изображението, с 0.086мм размер на всеки от пикселите, които гарантират добра детайлност и намалена умора в очите при продължителна работа.

 

 

Дисплеят е с намалена рамка около страните и така заема 86% от цялата лицева част на телефона. Яркостта на дисплея е над срено ниво и ви позволява да работите с него без проблем навън, дори да грее ярко слънце. В същото време, намалена до минимум яркостта не е прекалено висока и така работейки с телефона на тъмни, не натоварваме очите си допълнително. Отделно имайте предвид, че на разположени при телефона е специален софтуерен режим за щадене на зрението. Дисплеят е със съотношение на страните 19:9, което го прави идеален за гледане на видео и игра на игри.  Към това можем да допълним и че вграденото в смартфона озвучение е доста силно. Ето един саунд тест, направен с него.

 

 

В основата на хардуера на Oukitel C16 Pro стои бърз и надежден 8-ядрен процесор MediaTek MT6761P с 2GHz честота, RAM паметта е 3GB. Тази комбинация ви гарантира безпроблемно изпълнение на ежедневни задачи като браузване, социални мрежи, работа с различни програми и игра на игри. При последните дори можете да играете нови и тежки заглавия, като единствено ще ви се наложи да намалите графиката и.

 

 

Както и сами виждате, няма забиване или дори забавяне. Вграденото пространство за съхранение на информация - 32GB. Ако те на са ви достатъчно, чрез споменатата по-рано microSD карта памет, може да добави до още 128GB. Операционната система, която контролира телефона е Android 9.0 Pie.

 

 

Ориентирането в интерфейса става бързо и лесно. Дори да не сте имали смартфон на Oukitel,  ще ви е нужен максимум час, за да свикнете с разположението на менюто. В него пък има доста интересни полезни функции, като например Cast и Screen Record, които се извикват от падащото меню. Първата споделя безжично съдържанието от телефона, върху Smart телевизор или проектор, а втората ви позволява да снимате видео клипове със случващото се върху екрана и успоредно с това да говорите, обяснявайки какво правите.

 

 

В стартовото меню също ви очакват интересни и полезни приложения, сред които е и System Manager който ви позволява да следите хардуера на телефона, да го разтоварвате и почиствате бързо.

Батерията която захранва Oukitel C16 Pro е с 2600mAh заряд. По време на тестовете ни, тя е достатъчна за около ден и половина до два дни автономност, в зависимост от потреблението. В комплект с телефона върви 5V/1A Flash Charge зарядно

 

Очаквайте и фотографското видео ревю, което Digital.bg посвети на красивият бюджетен телефон Oukitel C16 Pro. В него ще видите много и разнообразни тестови снимки и видео, както и полезна информация, която ще ви помогне да снимате правилно и да обработвате снимките си след това, директно върху телефона. Ако междувременно сте любопитни да научите параметрите на камерите на C16 Pro, както и на каква цена се продава смартфона в България към момента в който гледате това ревю, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Oukitel – Smartfonix.com