На формата за контакти на сайта ни, във Facebook и в Youtube ежедневно получаваме различни питания от вас. Едни от най-често срещаните въпроси са тези, в които искате съвет при избора на нов смартфон до определена сума. В това свое видео Digital.bg ще ви покаже едно атрактивно предложение в ценовият клас до 200лв., което успя да ни впечатли по време на тестовете на които го подложихме. Уважаеми дами и господа - Oukitel C15 Pro.

  

 

Ще започнем с едни интересен факт, който ни накара да се замислим, когато избирахме C15 Pro за тест. Това е моделът който Oukitel пуснаха в продажба на връх 4-годишнината от стартирането на компанията. Това го превръща в юбилеен, а както знаем, по презумпция юбилейните устройства винаги предлагат на потребителите повече от колкото са очаквали. 100% вярно и за C15 Pro – купувайки го, потребителят получава красив модерен дизай, голям дисплей, добър хардуер, качествени камери и надеждана батерия.

Преди да обързнем внимание на визията, нека погледнем какво Oukitel са ни оставили в кутията, овсен самия телефон. Зарядно, microUSB кабел за пренос на данни и два бонуса за които можем да похвалим Oukitel. Вграден протектор върху дисплея и прозрачен силиконов кейс. Такива обикновено трябва да си купите допълнително, а тук идват като бонус. Бонус са и стерео слушалки с Hand-Free.

 

Дизайнът на Oukitel C15 Pro е много елегантен и запомнящ се – изцяло в крак с тренда, който топ брандовете налагат днес с многократно по-скъпите си флагмани. Заоблен, тънък корпус, Waterdrop Notch дисплей, със съвсем тънка рамка около дългите страни. Следствие на това, телефонът е удобен за държане и работа с дисплея с една ръка, защото ширината на корпуса е 67.5мм. Задният капак и периферията на C15 Pro са направени от едно цяло парче поликарбон. И друг път сме казвали в ревютата си, че това е по-удачният варинат, в сравнение с отделните елементи, защото при едно евентуално изпускане и падане на ръб, корпусът прожинира и шансът да оцелее е доста по-голям. Под задния капак се намира батерията, която не е сваляема.

Над нея се намират слотовете за 2 SIM карти и microSD памет. Удобство е, че за да имате допълнителна памет, не се лишавате от едната сим, също така при вадене на картата памет, не ви се налага да рестартирате телефона. Цветовите варианти са Green, Purple, Black и Twilight. В България се предлагат последните два, като ние взехме за тест Twilight, защото е най-атрактивен и модерен. Когато погледнете под ъгъл или при директно насочена към телефона светлина, ще забележите красивият преливащ градиентен цвят, който прелива в долната част между тъмно-синьо и черно.

 

Периферната функционалност на C15 Pro е сравнително стандартна. „Сравнително“, защото по продължението ѝ намираме екстри, които не са присъщи за смартфон с толкова ниска цена, а има и такива, които днес нямат дори някои флагман модели. Например 3.5-милиметровият аудио жак, който не само присъства, но е и с по-практичното разположение горе. Така когато слушаме музика със слушалки и и телефонът е в джоба ни, при изваждане си спестяваме едно излишно движение в което го завъртаме. Втората екстра е Fingerprint сензорът който е разположен централно в горната част на гърба.

 

Той работи точно и сравнително бързо, като отключването на  C15 Pro може да става и посредством лицево разпознаване. Face ID софтуерът работи заедно с предната камера и също по време на тестовете ни не създаде проблеми.  Портът за зареждане се намира долу, като от двете му страни има две решетки. Под дясната се намира високоговорителят, това е звуков тест, който записахме с него. Под лявата решетка е микрофона. Който също се справя добре и събеседникът ни, ни чува без смущения. Мрежата, която поддържа телефона е 4G, а навигационните сателити с които си партнира са GPS, A-GPS и GLONASS. При тракинг връзката с тях става бързо, а трасирането е с минимално отклонение.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Oukitel C15 Pro – там ще разгледаме и тестваме дисплея, хардуера, софтуера, батерията и кемерите на модела. Междувременно, ако ви е интересно да разберете техническите характеристики на C15 Pro в аванс, както и цената на която се продава в България, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Oukitel – Smartfonix.com