Купете Oukitel C12 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

В това видео ревю Digital.bg ще ви запознае подробно с един модерен, красив и функционален смартфон с “Notch” дисплей, цял куп технически иновации и най-важното – съвсем ниска цена. Уважаеми дами и господа, нямаме търпение да ви покажем отблизо Oukitel C12 Pro и да споделим с вас преките си впечатления от това интересно устройство.

 

Първо ще отбележим, че по традиция за Oukitel, в окомплектовката на C12 Pro има безплатен предпазен кейс от силикон. Той е прозрачен и не променя съществено визията и размерите на телефона, приляга плътно към корпуса и не позволява на смартфона да се пързаля в ръката ни. Освен това заводски C12 Pro идва и с вграден върху дисплея протектор.

Смартфонът се предлага в черно и златно, като и двете цветови разновидности изглеждат ефектно и са подходящи за всеки тип потребители.  Дизайнът на  Oukitel C12 Pro е изчистен и елегантен. В него преобладават заоблените форми и така смартфонът е максимално удобен за държане в ръка. Корпусът е направен от поликарбон с ефектна гланцирана до огледалност обработка. По него следи от пръстови отпечатъци се задържат, но почти не личат, а поставите ли предпазният кейс, пък изобщо. С размери 155.7 на  76мм, телефонът лесно би се побрал във всеки джоб или малка дамска чанта.

В най-издадената част, корпусът е дебел 9.7мм, но заради характерното заобляне на периферията, профилът изглежда по-тънък. Задният капак и периферната лайсна са едно цяло парче. Когато ги свали, отдолу се разкрива достъп до 2 слота за SIM карти и допълнителна карта памет. Като е важно да отбележим, че при C12 Pro, можете да използвате всеки един слот по отделно, а не както при хибридите при които, за да поставите micro SD, трябва да се лишите от една SIM карта.

 

Също така, впечатление ни прави, че батерията на смартфона на Oukitel е вградена в корпуса. Така, например,  за да извадите картата с памет, за да прехвърлите информация от нея на компютъра си, няма да се налага да рестартирате телефона. Достъп до батерията за сервизни цели все пак има. За да го получите, трябва да се свалят тези 14 винта, но поне докато телефонът е гаранционен, не ви съветваме да експериментирате с развинтването им.  

 

Периферията на Oukitel C12 Pro е малко по-нестандартна от обикновено, защото порта за зареждане и аудио жака са изнесени горе, а не са в срещуположните къси страни. И друг път сме казвали в ревютата си, че това разположение е по-удачно, особено в случаите когато работите с телефона си, докато той се зарежда или слушате музика със слушалки и той е в джоба ви.

 

Можете също така да слушате музика безжично, чрез вграденият в телефона Bluetooth или на високоговорител. При C12 Pro, той се намира в долната част на гърба. Тестовете ни показват, че звукът който възпроизвежда той е сравнително силен и чист. Във видеото над тази статия можете да чуете един саунд тест, който направихме специално за вас.

 

Oukitel C12 Pro има два модерни начина на отключване. Първият е с помощта на Fingerprint сензора който се намира под камерите върху гърба. Разпознаването на пръстовият ни отпечатък става бързо и при 10 последователни опита за отключване, не маркираме нито един неуспешен. Вторият начин за отключване е с помощта на предната камера и специален „Face ID“ софтуер който разпознава предварително зададеното ви лице.

 

Както вече загатнахме, един от отличителните белези на Oukitel C12 Pro е неговият голям „U-Notch“ дисплей. Той е IPS и има цели 6.18" зрителна площ с 1512х720 пиксела резолюция. Впечатление прави, че рамка около дисплея почти липсва. Това освен визуален е и функционален ефект, защото така с палец лесно достигате до срещуположният край на дисплея. Специална 2.5D извивка има и в краищата на екрана. Тя прави работата с тъч функциите му далеч по-удобна.

 

Преимуществата не спирта до тук, както подсказва споменатата вече резолюция, съотношението на страните тук, също е нестандартно - 19:9. То е по-удобно за гледане на видео и игра на игри.  Цветовете на дисплея са наситени и реалистични, а яркостта достатъчно висока, че дисплея да остава добре видим, дори когато навън грее ярко слънце. Дори без протектор, върху дисплея няма да се появят лесно драскотини, защото Oukitel са вградили специално защитено Asahi стъкло.

 

С това интересните технически иновации в Oukitel C12 Pro по никакъв начин не се изчерпват. Очаквайте и втората част на видео ревюто което му посветихме. Там ще разгледаме и тестваме хардуера, софтуер, батерията и камерите на този смартфон. Ако сте любопитни и искате да разберете какви са техническите характеристики на Oukitel C12 Pro в аванс, можете да го направите като посетите официалният сайт на вносителя му – Smartfonix.com