HMD Global вече отложиха няколко пъти премиерата на дългоочаквания наследник на Nokia 9 PureView. Това е едно от първите предложения на компанията в премиум сегмента, което привлича внимание с петте задни камери. Потребителите се оплакаха от някои недостатъци, което накара компанията да започне работа нaд подобрена версия на смартфона.

Nokai 9.3 PureView от доста време е обект на много спекулации, като остава по-малко от месец до края на годината. Въпреки това HMD Global не са представили официално устройството и изглежда това няма да е случи през 2020г. Финландският производител се нуждае от повече време и няма да избързва с премиерата на смартфона.

Според последните данни в интернет наследникът на Nokia 9 PureView ще бъде представен през първата половина на 2021г. Въпросният модел ще запази петте камери, но ще предложи по-добри сензори и по-мощен хардуер. Няма да е изненадващо, ако финалното име е Nokia 10 PureView, информира TechRadar.

 

 

Oсновна причина за отлагането е, че пандемията промени плановете на HMD Global, които желаеха да използват Snapdragon 865 процесора в новия смартфон. Вече е твърде късно да заложат на тази архитектура, тъй като Qualcomm вече представиха още по-мощен процесор и това е Snapdragon 888.

HMD Global предпочитат да изчакат няколко месеца, за да могат да си осигурят достатъчно доставки, с огледа повишения интерес към Nokia 10 PureView. По този начин компанията ще избегне грешката, която допусна със Nokia 9 PureView, който използваше остарял процесор.

Другите интересни подобрения, които ще видим в Nokia 10 PureView са камера, която е вградена в дисплея, безрамков екран и честота за опресняване на кадрите от 120Hz. С оглед премиерата в началото на 2021г. можем да сме сигурни, че устройството ще работи с Android 11.

Oсновната камера ще е с 64-мегапикселова резолюция и ще може да записва видео с 8K резолюция.

 

Още от Digital: Цената на Nokia 9.3 PureView в Европа ще бъде €800