През последните седмици бяха отложени огромен брой премиери, събития и други публични прояви в технологичния сектор. Едва ли има компании в IT индустрията, която да не е пряко засегната от разпространението на коронавирус. Феновете на игрите за съжаление ще трябва да научат, че Entertainment Software Association (ESA) са взели решение да не проведат най-очакваното събитие в сферата на игрите за годината. Това е Electronic Entertainment Expo (Е3), което от години приковава вниманието на геймърската индустрия през лятото.

 

ЕSA възнамеряваха да спазят традицията и тазгодишното издание да стартира през първите дни на юни. Събитието е с продължителност от три дни и се провежда в Los Angeles Convention Center. Всяка година най-големите разработчици на игри и геймърски хардуер използват шоуто, за да информират своите потребители за бъдещите си планове. Много често демо видеата на заглавия, които виждаме на E3 дебютират на по-късен етап и се превръщат в най-големите хитове е индустрията за съответната година. Информацията все още не е потвърдена.

 

 

Въпреки това ArsTechnica цитират няколко независими източника, които вече са уведомени, че събитието няма да се проведе. Очаква се ESA да съобщат новината публично в кратки срокове. Тепърва ще се внесе яснота около въпроса свързан с отменените резервации и закупените билети за пътуването до Лос Анджелис. По всичко личи, че ESA вероятно ще възприемат също стратегията да излъчват различни онлайн геймърски сесии и презентации в интернет, за да направят съпричастни феновете с последните геймърски иновации в индустрията.

 

Още oт Digital: Най-добрите видео игри за 2019г.