Дългоочакваните ъпдейти към Android Оreo за Samsung Galaxy J3 (2017), J5 Pro и J7 Pro трябваше да стартират официално до средата на юли. Оказва се, обаче, че собствениците им ще се наложи да се въоръжат с още търпение, тъй като компанията се нуждае от повече време. Това означава, че Samsung няма да стартират актуализациите преди септември. Данните дори разкриват, че ъпдейтите ще започнат да се разпространяват в последните дни на месеца или по-точно на 28 септември.

 

Това е приблизително 13 месеца след официалната премиера на Android 8.0 Oreo и седмици преди да бъде представена Аndroid P. Oт компанията официално не са коментирали каква е причината за забавянето, но вероятно е свързано с неочаквани технически проблеми. Tук е момента да уточним, че в случая става въпрос единствено за тези три модела, тъй като другите смартфони на компанията ще получат ъпдейтите, съобразно първоначално обявения график.

 

 

Представителите на Samsung Galaxy A (2017) серията трябва да получат ъпдейта през август. Samsung допълнително ще разкрият детайли затова кога ще актуализират други модели към Android 8.0 Oreo. Платформата предлага много нови функции, които ще гарантират оптимална скорост на работа в смартфоните и също така подобряват сигурността. Времето ще покаже дали Samsung ще стартират ъпдейтите навреме или ще има ново забавяне.

 

Oще от Digital: Откъде идват някои от най-добрите функции в Android 8.0 Oreo