iPhone продължава да задава най-високите стандарти по отношение на скоростта и сигурността в мобилната индустрия. Смартфоните с Apple впечатляват още със своя интуитивен интерфейс и смарт функционалности. Има много причини да изберете iPhone, като подобренията в iOS 15 също могат да ви накарат да станете част от iOS екосистемата.

Експерт по сигурността с името Карл Шу демонстрира възможностите на любопитен метод, с който може да блокира достъпа до Wi-Fi от iPhone. За да го направи дори не е нужно да инсталира външно приложение или да използва допълнителен софтуер. Единствената стъпка е да въведе специфична комбинация от символи като име на Wi-Fi мрежата, съобщава 9to5mac.

 

 

Toва е възможно заради наличието на специфичен бъг в кода на iOS. Според Карл Шу този метод може да се приложи и на iPad. Oказва се, че ако устройствата се присъединят към мрежа с името “%p%s%s%s%s%n” се блокира свързването към Wi-Fi и системни мрежови настройки като AirDrop.

Рестартирането не възстановява нормалната работа на iPhone и iPad. Едва ли има много потребители, които биха избрали точно това име за своята Wi-Fi мрежа. Ако се сблъскате с този неочакван проблем може да рестартирате мрежовите настройки от менюто, за да го отстраните.

Изборът на Settings>General>Reset>Reset Network Settings ще изтрие всички запазени мрежи и Wi-Fi настройки.

 

Oще от Digital: Как да използваме логото на iPhone като таен бутон