Вече ви информирахме, че Facebook представиха официално виртуалната валута Libra. Oфициалната премиера на дългоочаквания продукт стана факт преди няколко седмици. Компанията се е постарала да предложи нещо алтернативно на своите потребители и инвеститори. Aко всичко върви по план Libra ще бъде въведена в експлоатация през 2020г. и може да се превърне в основно средство за мобилни плащания. Виртуалната валута също тала ще позволи и да изпращаме пари на приятели в WhatsApp, Instagram и Messenger.

 

Ново разследване на Washington Post разкрива, че социалната мрежа вече е изправена пред неочаквани проблеми свързани с новото средство за разплащане. Оказва се, че в интернет са създадени десетки профили и страници, които твърдят, че са официални хъбове с информация за Facebook Libra. Някои от тези уеб сайтове предлагат "специални предложения" да купите виртуалната валута на по-изгодна цена от партньорите им от трети страни. Излишно е да казваме, че подобни оферти крият сериозен риск за сигурността на личните ни данни.

 

 

За да се подсили ефекта на подобни измами се използват официални снимки на Марк Зукърбърг и Facebook, както и маркетингови материали на Libra. С оглед големия интерес към криптовалутата на компанията не е изненадващо, че се случват подобни неща. Донякъде е странно, че Facebook не са подготвени за хората, които ще опитат да се възползват от популярността на Facebook Libra. Компанията вече работи със своите партньори, за да блокира всички профили, сайтове и услуги, които опитват да манипулират потребителите.

 

Още от Digital: Kaква е разликата между криптовалутите биткойн и етереум