Само след броени дни Русия ще се превърне в домакин на 21-вото Световно първенство по футбол, което ще прикове вниманието на цялата спортна общественост. Организаторите предвиждат тазгодишното издание на най-престижната футболна надпревара да се проведе на 12 модерни стадиона, разположени в 11 града. Най-нетърпеливите фенове вече започнаха да пристигат в страната, а в следващите дни се очаква милиони туристи да залеят Русия и да вдъхнат кураж на своите любимци. 

 

Тук е момента да уточним, че 32-те участника на Мондиал 2018 ще премерят сили в периода между 14 юни и 15 юли. Всеки посетител на някой от градовете-домакини, обаче трябва да бъде много внимателен. информира Mirror.Co.Uk. Експерти по сигурността на Kaspersky Lab разкриха, че над 7000 свободни зони за достъп до Wi-Fi не са безопасни и могат да изложат на риск потребителите. Това е особено неприятно за хората, които планират да използват предимно безплатен интернет по време на своя престой.

 

 

Ако планирате да посетите някой от мачовете вероятно трябва да помислите дали спестяването на таксите за роуминг всъщност е най-подходящото решение за нуждите ви. Тестовете показват, че почти всички от 7176 безжични мрежи не криптират информацията на потребителите и са потенциално опасни за всички посетители. Специалистите от Kaspersky Lab съветват да бъдете много внимателни и да използвате VPN мрежи, докато сте на територията на Русия или да предвидите предпочитан пакет за платен интернет.

 

Oще от Digital: Пет начина да откривате безплатни Wi-Fi мрежи в близост до вас