Видеоконферентните връзки се утвърдиха като предпочитано средство за комуникация. Социалната дистанция заради COVID-19 е сериозна предпоставка трафика на подобни платформи да продължи да се увеличава. Този тренд не е ограничен единствено до бизнес разговорите, но също така обхваща и личната комуникация на потребителите. Изолацията на милиони хора създава сериозно претоварване на сървърите на технологичните компании, които продължат да отчитат внушителни посещения в продуктите си..

 

Експерти на App Annie сега разкриха любoпитни детайли, от които разбираме, че приложенията за видеоконферентни разговoри са генерирали 62 млн. изтегляния в рамките на една седмица. Конкретният период е 14-21 март и представлява рекордна стойност за толкова малък период от време, съобщава TechRadar. Информацията обхваща устройствата двете популярни мобилни платформи Android и iOS, както и най-търсените заглавия, сред които попадат Google Hangouts Meet, Microsoft Teams, Zoom, Houseparty и др.

 

 

Zoom продължава да се радва на впечатляваща популярност и е изтеглено 14 пъти повече в САЩ, 20 пъти повече във Великобритания, 22 пъти във Франция, 17 пъти в Германия, 27 пъти в Испания и 55 пъти повече в Италия от същите показатели през последното тримесечие на 2019г. По врем на същия период Google Hangouts Meet също отчита сериозен ръст в популярността си в световен мащаб. Приложението е генерирало 140 пъти повече инсталации в Италия, като този ръст е 64х в Испания, 24х във Великобритания и 30х в САЩ.

 

Друго популярно заглавие Microsoft Teаms увеличава 15-кратно изтеглянията си през март в Испания, 16х във Франция и над 30 пъти във Франция, в сравнение със същите показатели от последното тримесечие на 2019г. Голям ръст в инсталациите на европейския континент отчита и Houseparty. Данните на App Annie потвърждават за увеличение на изтеглянията със средно 423 пъти, като само в Испания този ръст е 2360%. Любопитното е, че преди пандемията приложението няма никакво осезаемо присъствие в страната.

 

Още от Digital: 8 полезни съвета за по-качествени видеоконферентни разговори