Слушането на музика вече е възможно абсолютно навсякъде, благодарение на популярните услуги за стрийминг и внушително количество мобилни данни, с които разполагат доста потребители. Водещи платформи като Spotify и Apple Music предлагат възможност за записване на албуми, миксове и плейлисти за слушане офлайн.

По този начин не трябва да се притесняват, ако пътувате в райони без интернет, тъй като ще имате достъп до любимата музика. Днес стартирането на подобно съдържание е по-лесно от когато и да било. Ако си спомнняте в миналото използвахме огромни аудио системи, касетофони от типа Boomblаster, компактни CD плейъри преди да започне ерата на MP3-ките.

Някои потребители вероятно си спомнят и за времето, когато винилите бяха най-качественото средство да се потопят в магическия свят на любимите си парчета. Днес грамофонните плочи се използват рядко от запалени фенове, диджеи или от хора, които се заминават професионално с музика.

Дигиталните технологии все още не са сложили край на епохата на винилите.

 

 

Музикалната индустрия претърпя сериозни трансформации от началото на годината досега. Разпространението на коронавируса направи невъзможно ходенето на концерти и изпълнения на живо. В този случай все повече хора се отдават на носталгия и започват да пазаруват винили.

Според актуална информация на TheGuardian продажбите в този сектор ще отчетат увеличение от над 10% до края на годината и ще преминат границата €110 млн. Прогнозите на експертите са, че винилите ще реализират повече от 4.3 млн. доставки, които видяхме преди година.

Ако това се случи 2020г. ще се превърне в най-успешната година за грамофонните плочи от три десетилетия насам. Противоположна е ситуацията при CD-тата, които ги очаква най-лошата година от 1989г.

 

Още oт Digital: Най-добрите уеб сайтове за слушане, откриване и купуване на музика