Джаджите за виртуална реалност се очертава да предизвикат следващата голяма революция в сферата на забавлението. VR oчилата са подходящи не само за гейминг, но по-голяма част от устройствата като Oculus Rift и HTC Vive все още са твърде скъпи. Трябва да отбележим, че има достъпни модели като Google Daydream и Samsung Gear VR и именно те се очаква да провокират най-голям интерес сред масовия потребител. В крайна сметка популярността на тези устройства движи напред цялата индустрия.

 

Последните данни на пазарни наблюдатели от Canalyst разкриват, че за първи път VR джаджите са регистрирали на 1 млрд. продажби в рамките на едно тримесечие. Това се е случило в периода 1 юли и 30 септември, информира VentureBeat. Aко ви е интересно да разберете кой е най-продаваният модел в този сегмент отговора е Sony Playstation VR, който генерира почти половината продажби или 490 хил. броя. Oculus Rift са второто най-популярно устройство и отчитат 210 хил доставки в световен мащаб.

 

Другият най-продаван продукт в този сегмент e HTC Vive, чиито доставки са преминали границата от 160 хил. броя. Любопитен факт е, че  тритe модела притежават общо 86% дял в тази пазарна ниша. Анализаторите смятат, че сегашното тримесечие ще е още по-успешно, тъй като водещите компании подготвят разнообразни промоции за празничния сезон. Ако прогнозите им се потвърдят можем да очакваме още по-успешни седмици в сегмента на VR джаджи в дните до края на годината.

 

Какви очила за виртуална реалност да изберем