Пазарните анализатори вече предупредиха за наличието на стабилни трендове, които ще допринесат за поевтиняването на DRAM паметта в началото на годината. Изглежда, че прогнозите им са достоверни, тъй като цените са отчели спад от 10% през второто тримесечие на 2019г. Данните са от последния доклад на специалистите от DRAMeXchange. Благодарение на тях разбираме, че процесите довели до поевтиняването на DRAM през януари-март се запазили и в следващите три месеца.

 

Забелязва се увеличение в предлагането, което осезаемо изпреварва търсенето, като ситуацията ще се запази и през настоящото тримесечие, предаде TomsHardware. Въпреки това не се отчетени съществени промени в цените на NAND памет за същия период. Основен фактор за тези процеси са неочакваните проблеми и спирането на електроенергията в една от големите фабрики на Toshiba. Крайният резултат е по-малък наличен инвентар. По този начин цената на NAND памет остава непроменена.

 

 

Наблюдателите очакват тези фактори да се отразят на всички водещи производители на хардуер. Конкретните данни разкриват, че мобилната DRAM памет е станала по-евтина с 10-20% през последното тримесечие. Намалението е с около 30% при модулите за персонални компютри, като при сървърите цифрата надхвърля 35%. Общите приходи са отчели спад с 9.1% през второто тримесечие. Водещите брандове в този сегмент Samsung, Micron, SK Hynix вече понижиха първоначалните си прогнози за печалбата си в периода между април и юни.

 

Още от Digital: Пет любопитни неща, които може да направите с 1TB RAM