Разработването на ваксина срещу COVID-19 е процес, който изисква продължителни тестове и сертификации, за да се приложи върху нуждаещите се пациенти. В най-добрият случай подобен медикамент ще е достъпен за всички след броени месеци. Това е причината в момента цялата енергия на обществото и възможностите на най-богатите хора да е насочена към предоставянето на помощ, независимо от естеството на подкрепата. Болниците се нуждаят едновременно от финансови средства и оборудване, за да лекуват пациентите с коронавирус.

 

Световната пандемия дори накара специалисти от отбора на Mercedes във Formula 1 също да се включат в битката с COVID-19. Инженери на компанията заедно със специалисти от University College London са разработили заедно устройство, което обещава да помогне за свободното дишане на хората, които страдат от коронавируса. В различните стадии на болестта респираторните проблеми могат да бъдат изключително тежки за организма. Новото устройство използва технологии на Formula 1 и се очаква до дни да е достъпно за тестове от болничните заведения във Великобритания.

 

 

Самият дихателен апарат е кръстен с името Сontinuous Positive Airway Pressure (CPAP) и представлява усъвършенствана версия на сегашните вентилатори, които се използват масово от лекарите. Машината вече получи одобрението на регулаторите в страната, като от Mercedes твърдят, че е възможно да произвеждат около 1000 бройки на ден. В момента има широк недостиг на подобни машини в лечебните заведения из цяла Великобритания. Именно заради това инженерите на компанията се включват, за да помогнат в тежката ситуация.

 

Oборудване от този тип се използва единствено за пациентите, които имат сериозни симптоми и не могат да дишат самостоятелно. Уникалните технологии на Mercedes гарантират качеството на финалния продукт и се очаква тестовете на лекарите да докажат предимствата на дихателните апарати. Всяка помощ в борбата с коронавируса е добре дошла, особено за най-ангажираните хора в кризата: лекарите и пациентите, които най-тежко прекарват симптомите на неприятното заболяване в своето тяло.

 

Още от Digital: 5 начина, по които COVID-19 ще промени финансовите навици на родените между 80-те и 90-те години