Шведският бранд IKEA е добре познато име в сферата на търговията. Компанията потвърди официално, че всички представители на серията от осветителни тела Tradfri ще могат да работят с популярните гласови услуги. В това число влизат Amazon Alexa, Apple Siri и Google Assistant. Припомняме ви, че досега въпросните предлага опция да ги контролирате с допълнително приложение на смартфона.

 

Интеграцията на гласовите услуги ще превърне смарт крушките на IKEA в още по-атрактивен избор за потребителите особено сред любителите на технологиите. В момента шведската компания притежава 340 магазина в 28 държави по цял свят, предаде TechCrunch. Поддръжката за Siri, Alexa и Google Assistant ще подобри осезаемо работата на осветителните тела и ще улесни начина, по който ги използваме.

 

IKEA вече инвестират в много технологични стартъпи, чрез своето дъщерно дружество GreenTech. Компанията планира да представи в следващите месеци много нови смарт продукти и осветителни тела. В момента представителите на тази серия се продават на цени от $14.99-29.99. Toва е много по-достъпно предложение, в сравнение с конкурентните модели като Philips Hue, които струват поне два пъти повече.

 

Вижте как нов чип ще позволи да използваме гласови услуги и изкуствен интелект без достъп до интернет