Настоящата година създаде много проблеми за Yahoo. Компанията вече бе купена от Verizon, а в края на септември стана обект на масирана хакерска атака. След това те публикуваха личната информация на над 500 млн. души, които използват имейл услугата в интернет. Този проблем се отрази не само на имиджа на Yahoo, но накара Verizon да намалят офертата си за придобиване на нейния бизнес $1 млрд. Tревожните събития продължат с пълна сила и в последните седмици на 2016г. 

 

Документи на Yahoo подадени до US Securities and Exchange Commision разкриват, че част от нейните служители са знаели за проблема, който позволи на хакерите да откраднат личните ни данни, предаде TheNextWeb. Тепърва предстои разследване на ситуацията. Идеята някои от служителите на компанията да са допринесли за атаката е доста неприятна. Yahoo искат да разберат и дали хакерите са използвали бисквитки в браузъра, за да преодолеят защитните механизми на имейл услугата.

 

Припомняме ви, че скоро компанията бе обвинена, че е принудена от ФБР да сканира кореспонденцията на част от нейните потребители заради опасения от тероризъм. Предстои да видим какъв ще е извода от предстоящото разследване на властите. При всички положения можем да кажем, че това е година, която Yahoo определено вече искат да забравят. Ще е необходимо дълго време, за да може компанията да възстанови репутацията си.

 

Вижте как Yahoo пречат на потребителите да изтрият акаунтите си в имейл услугата